Fotbal in Cuvinte

duminică, 11 aprilie 2010

PostHeaderIcon Spectacolul continua in Premier League

Astazi s-a incheiat inca o etapa im cel mai bine cotat campionat din Europa, Premier League. Pe de o parte au fost si dezamagiri, pe de alta parte au si fost echipe care s-au bucurat, mai mult s-au mai putin de punctele obtinute in urma meciurilor disputate.Situatia se prezinta in felul urmator:

-Hull City - Burnley 1-4- Baietii lui Brian Laws au reusit sa plece de pe stadionul celor de la Hull City cu o victorie bine-meritata, un 4-1 care le da sperante baietilor pentru a se mai putea salva de la retrogradare.Pentru Burnley este prima victorie in deplasare din acest sezon,fapt ce le-a dat incredere baietilor ca inca mai este o sansa pentru a ramane in Premier League. Kevin Kilbane a deschis scorul dupa doar 3 minute de la fluierul de start, pentru ca, in minutul 35, Martin Paterson sa egaleze.Meciul a fost echilibrat pana in minutele 64 si 70, atunci cand jucatorul lui Brian Laws a obtinut 2 lovituri de la "punctul cu var", reusind astfel sa majoreze scorul la 3-1.Tabela avea sa fie incheiata de Wade Elliot, care a facut ca echipa din Burnley sa plece acasa cu un rezultat favorabil, 3 pct. de care aveau nevoie pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare.
Stadion:KC Stadium
Prezenta la meci:24.369

-West Ham - Sunderland 1-0- Gianfranco Zola poate rasufla usurat dupa ce elevii sai au reusit sa "smulga" cele 3 pct. puse in joc contra echipei lui Steve Bruce, Sunderland. Dupa 51 de minute de joc intens, brazilianul "Ciocanarilor", Illan, a reusit sa deschida scorul, asigurandu-le astfel victoria baietilor lui Zola. Desi mai relaxat dupa aceasta partida, managerul celor de la West Ham le-a spus baietilor sa ramana concentrati deoarece inca nu sunt salvati complet de la restrogradare si mai sunt destule meciuri de jucat in care trebuie sa obtina victoria pentru a mai spera la inca un sezon in Premier League
Stadion:Boleyn Ground
Prezenta la meci:34.685

-Wolverhampton - Stoke City 0-0- Chiar daca au remizat pe teren propriu cu Stoke City, baietii lui Mick McCarthy isi asigura iesirea din zona de retrogradare a Premier League.Partida a fost una deschisa, chiar daca nu s-a inscris nici un gol, desi au existat ocazii de ambele tabere.
Stadion:Molineux Stadium
Prezenta la meci:28.455

-Blackburn - Man. Unied 0-0- Se pare ca baietii lui "Sir" Alex Ferguson sunt inca afectati dupa eliminarea din UCL, contra echipei lui Louis van Gaal, Bayern Munchen.Acestia nu au putut inscrie nici un gol echipei de pe Ewood Park, remizand scor 0-0, si riscand astfel sa piarda si campionatul dupa ce au fost pe primul loc in Premier League.Ocaziile au fost destule, atat pentru Blackburn cat si pentru "diavoli" insa s-au inmultit pe final, atunci cand cei de la United au vrut sa spele rusinea eliminarii din UCL cu obtinerea a 3 pct., fapt ce ii mentinea in lupa pentru titlul si ii aducea pe primul loc, insa nu s-a putut.
Stadion:Ewood Park
Prezenta la meci:29.912

-Liverpool - Fulham 0-0- Dezamagire! Asta s-a putut citi pe chipul suporterilor "cormoranilor", asta dupa ce baietii lui Benitez au remizat pe teren propriu, scor 0-0, cu "elevii" lui Roy Hodgson. Meciul a fost dominat in mare parte de Liverpool, insa paradele lui Schwarzer si apararea de nepenetrat a lui Fulham au impiedicat "cormoranii" sa inscrie, fapt care nu face decat ca sansele lor pentru a mai prinde un nesperat loc 4 ce duce in UCL sa fie aproape nule. Cu Torres absent, acesta fiind inlocuit de francezul N'gog, baietii lui Benitez au atacat din primul pana in ultimul minut, insa degeaba, ratariile fiind cu carul, la fel si paradele prin care portarul celor de la Fulham si-a salvat echipa de la primirea unui gol.
Stadion:Anfield Road
Prezenta la meci:42.331

-Man. City - Birmingham 5-1- Echipa lui Roberto Mancini a profitat de esecul lui Liverpool cu Fulham, si a invins-o pe echipa din Birmingham, cu un neverosimil 5-1.Scorul a fost deschis de Tevez, in min 37, printr-un penalty primit. Tot acesta avea sa majoreze scorul la 2-0, in minutul 39. Cu 4 minute inainte ca arbitrul intalnirii sa fluiere finalul primei reprize, jucatorul celor de la Birmingham avea sa reduca din avantajul celor de la City, marcand, si astfel scorul devenind 2-1. Dar bucuria nu a durat mult pentru baietii lui McLeish, peste 2 minute Adebayor ducand scorul la 3-1 in favoarea celor din Mancheter. Dupa pauza, se parea ca elevii lui Mancini nu se multumesc doar cu 3 goluri marcate, si au "turat" motoarele. Astfel, in minutul 73, Onuoha avea sa duca scorul la 4-1, pentru ca in minutul 88, Adebayor marcand pentru 5-1.Dupa victoria de astazi, Manchester City se indreapta cu pasi repezi spre ultimul loc din Premier League ce duce in UCL, loc "vanat" si de "cormoranii" de la Liverpool.
Stadion:City of Manchester Stadium
Prezenta la meci:45209

Echipele care au jucat in FA Cup etapa aceasta, isi vor disputa meciurile restante pe data de 13 respectiv 14 aprilie. Acestea sunt:Chelsea- Bolton; Aston Villa - Everton; Wigan - Portsmouth; Tottenham - Arsenal.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ultima ora

In scurt timp aflati cine va prelua Liverpool FC !